Wat is er te doen in Spanje

door | Geplaatst: 11 feb 2023 | Bijgewerkt op: 28 jul 2023 | Tips

Ieder jaar gaan er miljoenen toeristen naar Spanje. Zij komen niet alleen vanwege de historische en culturele bezienswaardigheden, maar ook vanwege het aangename, warme klimaat. Spanje kent een Mediterraans klimaat met hete zomers en zachte winters. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 22 graden en ’s nachts rond de 13 graden. Dus reden genoeg om het hele jaar door Spanje te bezoeken. Wat ga je dan doen als je naar Spanje gaat en niet alleen voor de zon, de zee en het strand komt? Wij geven je graag en aantal suggesties.

Bezoek de zuidelijkste regio, Andalusie

De meest zuidelijke regio van Spanje is Andalusië. Deze regio loopt vanaf de middellandse zee kust tot aan de grens met Portugal. Naast de fraaie witte stranden en de kustplaatsen zoals Malaga en Cadiz, liggen in het binnenland ook een aantal hele mooie steden met veel historie. Bezoek bijvoorbeeld de steden Sevilla, Cordoba of Grenada en dompel je onder in de geschiedenis van deze steden.
Naast een bezoek aan deze grote steden is het ook mooi om door de binnenlanden de ‘witte dorpen route’ te rijden. In het heuvelachtige binnenland van Andalusië liggen veel, mooie, witte dorpjes tegen de heuvels aan, denk daarbij bijvoorbeeld aan Setenil de las Bodegas of Ronda.

Boek een citytrip naar één van de grote steden

Houd je van stedentrips? Dan heb je in Spanje voldoende keuze. Steden als Barcelona, Valencia, Sevilla, Madrid en Malaga lenen zich uitstekend voor een stedentrip van een aantal dagen. Deze 5 steden hebben allemaal een eigen vliegveld waardoor je geen auto hoeft te huren als je dat niet wilt. Stap vanaf het vliegveld in het openbaar vervoer en laat je naar het centrum brengen.
Boek een leuk hotelletje of AirB&B in de buurt van het centrum van de stad en slenter door de grote winkelstraten en achteraf straatjes. Bezoek een museum of een historische opgraving, geniet van wat lekkere Spaanse ta[pas op een terras of een lekker diner in een leuk restaurant.
In veel Spaanse steden kun je ook vrij goed fietsen. Huur een fiets en ga met een gids de stad door en laat je informeren over de hoogtepunten van die stad.

Nationale natuurparken

De meeste mensen die aan Spanje denken, denken aan de witte stranden, de zee en het mooie weer. Maar Spanje is ook bij uitstek geschikt voor mensen die houden van de natuur. Spanje heeft in totaal 15 nationale Parken (Parques Nacionales) die een bezoek meer dan waard zijn. Een aantal van deze parken ligt op één van de Spaanse eilanden. Om je een indruk te geven van deze parken volgt hier een kleine greep uit alle Nationale Parken.
Nationaal Park Donana ligt in andalusie en is een belangrijk gebied voor trekvogels. De rivierdelta in dit park is een goede rustplaats voor de vogels op hun trek van zuid naar noord. In dit park leven ook nog de Iberische lynx en wolf.
Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido is gelegen in de Pyreneeën en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een typische vogel uit dit gebied is de lammergier, een gier met een spanwijdte van drie meter.
Het Nationaal Park Sierra Nevada ligt ook in Andalusië. In dit park liggen enkele bergen van meer dan 3000 meter hoog. Hier vind je o.a. de Spaanse steenbokken, de das en de wilde kat.

Historische en culturele hoogtepunten

Ga je naar Spanje en ben je liefhebben van de Spaanse geschiedenis en cultuur. Dan zetten wij graag kort en bondig een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje.
Bezoek het middeleeuwse fort en paleis Alhambra in Grenada. Tussen de muren van dit fort vind je paleizen, kerken en middeleeuwse torens en zuilen. Dit bouwwerk is volop versierd met Moorse decoraties. De architectuur is indrukwekkend en zullen je versteld doen staan.
Bezoek het atelier van Antoni Gaudi in Barcelona of Parc Guëll waar allerlei kunstwerken van Gaudi te vinden zijn. Als je dan toch in Barcelona bent breng je uiteraard ook een bezoek aan Gaudi’s Sagrada Familia. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt er continu aan deze indrukwekkende basiliek gewerkt.
In de geboortestad van Salvador Dali, Figueres vind je het museum Teatre-Museu Dali. Dit museum huisvest een groot deel van zijn levenswerk. Verwonder je over de schilderijen, beelden en hologrammen.

Droom jij ervan in Spanje te wonen?

Vind jij Spanje, net als wij, een heerlijk land om te zijn en heb je misschien wel plannen om hier een vakantiehuis te kopen? Wil je een luxe vakantiewoning maar niet de rompslomp van de zaken die daarbij komen kijken? Bekijk dan eens de mogelijkheden die wij aanbieden. We bemiddelen voor een aantal toonaangevende Spaanse projectontwikkelaars verspreid over Spanje. De projectontwikkelaars ontwikkelen luxe vakantiewoningen op bijzondere locaties, vaak net iets buiten het drukke kustgebied maar zeker op korte rijafstand van de zee. In alle gevallen betreffen het fraaie golf en wellness resorts die beschikken over tal van faciliteiten.