De regio Murcia, dit moet je bezoeken

door | Geplaatst: 17 feb 2023 | Bijgewerkt op: 19 jul 2023 | Murcia, Tips

Spanje is een geliefde reisbestemming voor velen. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar Spanje om uiteenlopende redenen. De meest voor de hand liggende redenen zijn wellicht de zon, de zee en het strand. Maar Spanje heeft zoveel meer te bieden. In dit blog vertellen we je graag over de bezienswaardigheden in de regio Murcia aan de Costa Calida.

Murcia de hoofdstad van de gelijknamige regio

De hoofdstad van de regio Murcia is het gelijknamige Murcia. Het is de zevende stad van Spanje en staat vooral bekend om zijn export van bloemen, fruit en groentes. Het is een studentenstad met meer dan dertigduizend studenten. 

De stad is gesticht in het jaar 825 en heeft diverse culturele een historische trekpleisters. Zo zijn er een aantal fraaie pleinen zoals Plaza Glorieta, Plaza de Santa Domingo en Plaza Julian Romea waar ook het Romea theater ligt. Of breng een bezoek aan het kasteel Monteagudo in het noordoosten van de stad of het Santa Klara klooster.

Historie in Cartagena

50 kilometer ten zuiden van Murcia ligt Cartagena. De geschiedenis van Cartagena gaat al meer dan 2000 jaar terug. Deze prachtige havenstad is in 221 v.Chr. gesticht en ligt beschermd tussen 5 heuvels. Nog steeds worden er allerlei opgravingen gedaan in het centrum van de stad. Zo kun je het Teatro Romano bezoeken of het Forum Romanum. Op beide plekken krijg je een heel goede indruk van de geschiedenis van deze bijzondere plaats.

Wil je meer lezen over de historie van Cartagena, lees dan dit blog.

Liqor 43

Nog een leuk weetje over Cartagena. Wist je dat Liqor 43 uit deze omgeving komt. De kleurrijke fabriek staat net buiten de stad. 

In de tijd van de Romeinse bezetting, in 209 v.Chr. ontdekten de Romeinen een lekker en aromatische likeur gemaakt van vruchten en kruiden uit deze regio. Om de alcoholische verleiding te weerstaan, verboden de Romeinen de consumptie ervan. Echter de bewoners van Cartagena lieten zich dit niet verbieden en bleven dit drankje in het geheim produceren. De likeur van die tijd is de basis van de huidige Liqor 43.

Als je het leuk vindt, kun je in de fabriek een rondleiding krijgen waarbij je alles wordt verteld over de historie van dit lekkere likeurtje.

Mar Menor, het grootste binnenmeer van Europa

De regio Murcia staat bekend om zijn enorme binnenmeer Mar Menor. Deze lagune is een aantrekkelijke plek voor zwemmers en zonaanbidders. Omdat de laguna niet diep is, is het water er lekker warm. Zomers is het één van de drukst bezochte plekken langs de Spaanse kust. Het biedt allerlei vormen van watersport en het staat bekend om zijn modderbaden.  

De lagune wordt gevormd door een heel lange arm (la Manga) die van de ene naar de andere kant van het vaste land loopt. Op deze smalle arm zijn de afgelopen 40 jaar veel hotels gebouwd. Midden in de lagune liggen twee eilanden, Isla del Barón en Isla Perdiguera. Beide eilanden zijn vulkanisch en worden niet bewoond.

Liever actief in de regio Murcia

Vind je het best lekker om een paar daagjes aan het strand te zijn en de zon te aanbidden, maar liever niet te lang? Dan is het goed om te weten dat de regio Murcia ook tal van actieve bezigheden biedt. 

Schitterende wandel- en fietsroutes

Op een aantal plekken langs de Spaanse kust, is de kust heel grillig omdat daar de bergen tot in de zee lopen. Op die plekken heb je direct aan de kust al veel hoogteverschillen. In de regio Murcia is dit anders. De bergen liggen meer in het achterland en het gebied net buiten de kust is veel vlakker. Hierdoor is het uitermate geschikt om bijvoorbeeld te wandelen en te fietsen. Er liggen dan ook veel mooie fiets- en wandelroutes in deze regio. 

Regio Murcia volop mogelijkheden voor watersporten

Vanwege het grote binnenmeer Mar Menor wordt er in deze regio veel aan watersporten gedaan. Zo kun je er uitstekend duiken en snorkelen. Je vindt langs de kust meerdere duikscholen waar je de eerste beginselen van het duiken kunt leren. Zit je liever op in plaats van onder het water? Dat kan ook, want het is hier een paradijs voor (kite)surfers en zeilers. 

Iets verder in het binnenland in de Almadenes Canyon kun je raften op de Segura rivier. Onder begeleiding van een gids op een boot de rivier af, langs stroomversnellingen en genieten van de omgeving. Daar gaat je hart toch snelle van kloppen.

Kortom zowel voor liefhebbers van cultuur en historie als mensen die actief bezig willen zijn, is de regio Murcia zeer geschikt. 

 

Op zoek naar je eigen vakantiewoning in de regio Murcia

Ken je de regio Murcia al een tijdje en heb je wel eens overwogen om hier een vakantiewoning voor jezelf te kopen. Dan bieden wij een fraai aanbod van villa’s en appartementen op La Manga Club Resort. Al meer dan 40 jaar worden op dit toonaangevende resort fraaie vakantiewoningen en appartementen gebouwd. Laat je inspireren en bekijk hier het meest recente aanbod op La Manga Club Resort