Wat te bezoeken in Malaga

door | Geplaatst: 18 dec 2022 | Bijgewerkt op: 2 mrt 2023 | Andalusië, Tips

Malaga

Houd je net als wij van het bezoeken van mooie plaatsen en dorpjes in het land waar je reist. Wij krijgen daar altijd zoveel energie van. Je proeft een beetje van de sfeer en de cultuur van zo’n mooie plaats, je loopt tussen de andere toeristen en lokale bevolking en hoort een geroezemoes aan vreemde talen. Al die mensen op datzelfde moment als jij op die plek en hoogstwaarschijnlijk zie je elkaar daarna niet weer. Naast dat struinen en slenteren door de straatjes en shopjes, genieten we van de lokale lekkernijen op de verschillende terrasjes en restaurants.

Bezoek de boulevard en de haven van Malaga

Zo willen we je ook graag deelgenoot maken van onze tips over Malaga. Malaga is na Sevilla de grootste stad in Andalusië in het zuiden van Spanje en de op vijf na de grootste stad in Spanje. Het ligt direct aan zee, waardoor je dat heerlijk maritieme sfeertje krijgt. Dat is tegelijkertijd ook één van onze tips als je Malaga bezoekt. Parkeer je auto in de parkeergarage bij het Parque de Malaga. Vanuit hier loop je direct de gezellige boulevard langs de haven op. De boulevard staat vol met marktkraampjes waar je lekker kunt rondstruinen. Naast de marktkraampjes zijn er ook een aantal hele fraaie winkels en shops en heb je een uitgebreid aanbod van restaurants. Je kunt hier kiezen uit lokale restaurants met Spaanse gerechten maar er zijn ook Griekse, Indiase en Italiaanse restaurants.

Wij waren hier in november toen was het hier aangenaam gezellig en druk. Zomers is het wellicht veel drukker. Vanaf deze boulevard loop je zo richting het strand. Zelfs half november werd het strand nog bezocht door tal van zonaanbidders. 

Het centrum van Malaga met smalle straatjes en historische gebouwen

Naast het strand en de boulevard is het centrum van Malaga ook echt de moeite waard. De mooie smalle straten met zijn vele historische gebouwen geven de stad een heel fijne sfeer. Uiteraard is er een grote winkelstraat met alle grote Europese ketens, maar loop juist ook eens die zijstraatjes in. Hier vind je de lokale winkeltjes, shops met de bekende Iberico hammen en allerlei andere leuke snuisterwinkeltjes. Wij hebben wij heerlijk gegeten bij Bar D’Platos op het gezellige, volle buitenterras, zittend onder grote parasols, ondertussen mensen kijken en genieten van garnalen kroketjes, lomos baquerones (ansjovis) en een glas tinte de verano. Blijer kun je ons niet maken.

Fraaie street art in Malaga

Vanuit het centrum loop je zo de wijk Las Lagunillas in. Deze authentieke wijk staat bekend om zijn street art en graffiti. Neem even de tijd om door de straten te wandelen en zoek de fraaiste street art op. Vanuit de wijk loop je uiteraard zo weer terug naar het centrum en kun  je bijvoorbeeld het Teatro Romano en het Alcazaba, dit is een Moorse paleis uit de middeleeuwen. 

Nog een aantal highlights

Vanwege tijdgebrek hebben wij deze beide historische plekken niet bezocht, maar ze zijn beslist de moeite waard. Malaga leent zich uitstekend voor een citytrip van een aantal dagen. 

Want naast de plekken die wij hebben bezocht zijn er nog tal van bezienswaardigheden. Wil je eerst een beeld krijgen van alle mooie plekjes in Malaga? Pak dan de hop-on hop-off bus om te bepalen wat je later nog uitgebreider wilt bezoeken. 

Ook al zijn wij er niet geweest, toch wil ik nog een aantal highlights met je delen.

  • Picasso Museum – Wist je dat Pablo Picasso in de buurt van Malaga is geboren en hier een aantal jaren heeft gewoond? Wil je alles over zijn leven weten, breng dan een bezoek aan dit museum.
  • Gibralfaro – Dit is het kasteel in Malaga. Dit 14e eeuwse kasteel ligt boven op de Gibralfarobverg en heeft een opvallende verdedigingsmuur. Vanaf de boulevard langs de haven kun je dit kasteel zien liggen.
  • Teatro Romano – Dit Romeinse theater ligt in het centrum van Malaga en komt uit de laatste eeuw voor Christus.
  • Alcazaba Malaga – Dit voormalig Moorse fort en paleis ligt op de helling van de Gibralfaroberg. Hier ligt o.a. een archeologisch museum en geeft een schitterend uitzicht over de stad.

Wil je altijd genieten van de Spaanse cultuur? Je eigen vakantiehuis kan je hierbij helpen.