Appartement kopen en verhuren Spanje

door | Geplaatst: 20 dec 2022 | Bijgewerkt op: 2 mrt 2023 | Investeren

Investeren in een appartement in Spanje is voor velen een droom. Tijdens je eigen vakanties kunnen genieten in jouw eigen thuis in Spanje en deze tijdens jouw afwezigheid verhuren om zo ook nog te profiteren van de huurinkomsten. Dat lijkt toch ideaal.
Toch blijft het voor veel mensen bij een droom omdat ze die laatste stap niet durven zetten. Ze zijn niet bekend met de wet- en regelgeving in Spanje en weten niet hoe en of ze hun woning mogen verhuren. Maar het is toch jammer dat jij je plannen niet doorzet vanwege het gebrek aan kennis op dit vlak. Ga daarom in zee met een betrouwbare partner die jou kan begeleiden in dit aankoopproces en het juiste netwerk heeft zodat jij volledig geïnformeerd kunt worden over de mogelijkheden.

Betrouwbare begeleiding tijdens inkoopproces

Laat je tijdens het aankoopproces van een appartement in Spanje altijd begeleiden door een professional. Iemand waarmee je persoonlijk kennis hebt gemaakt, die verstand heeft van de lokale markt en die jouw, wanneer je daar behoefte aan hebt, kan verwijzen naar een netwerk van betrouwbare deskundigen.
We hebben het namelijk allemaal wel eens gehoord of gezien op televisie, mensen die dachten een mooi appartement of vakantiehuis te hebben gekocht maar waar achteraf van alles aan mankeerde, de vergunningen niet klopten of in het ergste geval het huis helemaal niet werd gebouwd.
Dit is waarom wij slechts met een selecte groep van toonaangevende projectontwikkelaars samenwerken in Spanje. Wij selecteren deze projectontwikkelaars niet alleen op basis van de locatie en de hoogwaardige en luxe afwerking maar ook op basis van hun reputatie en betrouwbaarheid.

Kun jij je appartement zomaar verhuren?

Indien jij je vakantiehuis of appartement wilt verhuren in Spanje, dan moet je daar een aantal zaken voor regelen. Het is goed om te weten dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verhuur voor permanente bewoning en vakantieverhuur. Dit blog betreft vakantieverhuur.

Indien jij je woning wilt verhuren dan heb je een verhuurlicentie nodig. Bij de aanvraag voor een verhuurlicentie moet je aantonen dat jouw vakantiewoning voldoet aan bepaalde basisvoorzieningen zoals bijvoorbeeld een verwarmingssysteem, airconditioning en een telefoonnummer waar de huurder contact met je kan opnemen.

Met deze licentie weet een toekomstige gast dat hij het vakantiehuis legaal huurt en dat de woning aan bepaalde gezondheidseisen en veiligheidseisen voldoet.

Jouw woning valt onder vakantieverhuur als deze met regelmaat wordt verhuurd, je appartement is terug te vinden in bijvoorbeeld advertenties en als je diensten aanbiedt zoals bijvoorbeeld schoonmaak. Indien je jouw appartement niet op de juiste manier aangeeft als verhuurobject kan het zijn dat je bij schade en of brand de verzekering niet uitkeert en je loopt het risico op boetes.

Belastingplicht over de verhuurinkomsten

Als jij je vakantiehuis in Spanje gaat verhuren dan zul je in Spanje belasting moeten betalen over de verhuurinkomsten. Als je officieel inwoner bent van de Europese Unie dan kun je verschillende kosten aftrekken van je verhuurinkomsten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de kosten voor verzekering, kosten van voorzieningen zoals elektriciteit en water, gemeentebelastingen en gemeenschapskosten en rente op je hypotheek.

Voordeel van het verhuren van appartement op een resort

Wij bemiddelen in appartementen en vakantiehuizen op een selecte groep van golf- & beachresorts in Spanje. Het voordeel van de aankoop van een woning op een dergelijk resort is dat de zaken als het onderhoud, beheer en management allemaal geregeld is.

Ook kan het verhuren van jouw appartement interessant zijn. Het kan een deel van jouw kosten dekken of zelfs een interessant rendement opleveren. Wanneer je ervoor kiest om je woning te verhuren, dan kun je vanuit het resort geholpen worden bij het aanvragen van de juiste verhuurvergunning. Verder regelt het resort zaken als o.a. boekingen, betalingen sleuteluitgifte en niet onbelangrijk de beantwoording van de vele vragen van de huurders. Allemaal zaken die voor je worden geregeld en waar je zelf waarschijnlijk helemaal niet mee bezig wilt zijn vanuit Nederland.

Veel van onze klanten ervaren een aankoop van een vakantiehuis op een resort daarom als een zorgeloze investering. Zij kunnen genieten vakantiehuis en vertrouwen dat zaken als verhuur, beheer en onderhoud volledig voor ze worden geregeld.

Wacht dus niet langer en laat je vrijblijvend informeren wat de mogelijkheden zijn.