Projectontwikkelaar Sotogrande

door | Geplaatst: 9 mei 2023 | Bijgewerkt op: 21 aug 2023 | Investeren

Wanneer je een tweede huis in het buitenland koopt, wil je natuurlijk weten met welke partijen je te maken hebt. Wij vertellen je daarom graag meer over Second Home Invest, maar ook over de Spaanse ontwikkelaar met wie wij samenwerken.
In dit blog wordt de Spaanse projectontwikkelaar van Sotogrande La Reserva uitgelicht.

Wie is Second Home Invest?

Al ruim 10 jaar bemiddelen wij voor toonaangevende Spaanse en Portugese projectontwikkelaars in prachtige, exclusieve nieuwbouwprojecten op de mooiste locaties direct aan zee, iets in het binnenland of dichtbij fraaie dorpjes.
Altijd zijn er mooie faciliteiten aanwezig alsook top services voor beheer & onderhoud en indien gewenst kan de verhuur volledig voor je worden geregeld. Zo heb je een zorgeloos bezit waar je samen met familie en vrienden mooie herinneringen kunt maken.
Door onze persoonlijke benadering, onze grenzeloze service en ons lokale netwerk van specialisten, zorgen wij voor een onvergetelijke klantervaring.

Second Home Invest staat voor

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Betrouwbaar advies op maat
  • Persoonlijke aankoopbegeleiding
  • Geselecteerd aanbod van luxe resorts
  • Excellente services en voorzieningen
  • Volledig ontzorgd
  • Betrouwbaar netwerk van specialisten

Wat is de historie van Sotogrande

In 1960 verhuisde Joe McMicking en zijn vrouw van de Filipijnen naar Spanje. In 1962 werden zij eigenaar van een kuststrook aan de Middellandse Zee tussen Málaga en Gibraltar. Tegenwoordig wordt het gebied Sotogrande genoemd, maar indertijd bestond het uit vijf boerderijen met omliggende landerijen die in Sotogrande, Valderama en Paniagua lagen.

Sotogrande is nu een luxe resort tussen Malaga en Gibraltar. Het resort is 2000 hectare groot en ligt iets ten zuiden van Estepona. Er zijn vijf golfbanen, er zijn squash- en tennisbanen, een haven met 500 ligplaatsen, een manege, restaurants en diverse hotels. Het resort is volledig omheind en wordt permanent bewaakt. Er zijn ongeveer 200 luxeappartementen en 3000 villa’s gebouwd, de meeste met privé zwembad. Sotogrande International school is door El Pais uitgeroepen tot beste internationale school in Spanje. Er zitten ongeveer 700 leerlingen van meer dan 40 nationaliteiten.

Sotogrande bestaat uit 4 individuele resorts: Sotogrande Alto, Sotogrande Marina, Sotogrande Costa en Sotogrande La Reserva

Wie is de eigenaar van Sotogrande La Reserva?
Sotogrande is in 2014 door Cerberus Capital Management en Orion Capital Managers gekocht van NH Hotel Group.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de tweede huizen die momenteel op Sotogrande La Reserva worden gerealiseerd? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Wil je meer lezen over de Spaanse projectontwikkelaars van Abama Resort Tenerife of La Manga Club. Lees dan hier meer over La Manga Club en Abama Resort Tenerife.

Disclaimer
Dit is de situatie per februari 2023. Het eigendom en de omstandigheden kunnen zonder aankondiging wijzigen.