Vakantiehuis in Spanje!

door | Geplaatst: 18 dec 2022 | Bijgewerkt op: 30 dec 2022 | Investeren

Voordelen van kopen op een resort

Veel mensen dromen van een vakantiehuis in het buitenland. Ze hebben daar een mooi idyllisch beeld bij, en terecht. Dromen van een mooie villa ergens aan het strand of een opknappertje die je helemaal naar wens gaat verbouwen. Men denkt niet snel aan een vakantiewoning op een resort, toch heeft dit veel voordelen.

Dat is waarom wij juist bemiddelen in luxe vakantiewoningen op golfresorts. Wil jij weten welke voordelen dit heeft? Lees dan dit blog.

Wetgeving en vergunningen

Het aankopen van een vakantiehuis in Spanje lijkt eenvoudiger dan het is. Je zoekt op Google en vind misschien wel dat mooie huis van je dromen. Hoe ga je dan verder?
Zorg dat je altijd zelf ter plaatse bent geweest om het huis te bezichtigen en zelf te oordelen over de ligging, de locatie en om de afwerking te beoordelen. Goede foto’s maken een woning al snel veel mooier of groter dan in werkelijkheid.

Daarnaast zul je een goede advocaat in handen moeten nemen die voor jou een aantal zaken kan uitzoeken. Wie is de enige en echte eigenaar van het huis, liggen er nog schulden op het huis, wat zijn eventuele plannen voor nieuwe woningen in de omgeving, mag je het huis verbouwen en/of uitbreiden, welke vergunningen ben je nodig en mag je het huis ook verhuren tijdens je afwezigheid. Allemaal zaken die je van te voren wilt weten om niet achteraf verrast te worden.

De huidige verkoper zal jou wellicht precies vertellen wat jij graag wilt horen, maar het is de vraag of die informatie volledig en kloppend is. 

In het geval je een nieuwbouw vakantiewoning koopt op een resort dan zijn alle plannen helder, je weet van wie je koopt en dat de vergunningen er in principe zijn. Daarover hoef jij je minder zorgen te maken. Toch adviseren wij onze klanten om zich in alle gevallen juridisch te laten begeleiden door een Spaanse advocaat.

Je weet wat er naast je gebouwd gaat worden

De resorts waar wij voor bemiddelen in Spanje, zijn allemaal volwassen resorts. Ze bestaan al meer dan 10 jaar en er zijn al andere woningen gebouwd. 

Deze eerder gebouwde woningen geven je vast een indruk van wat je mag verwachten in de toekomst. Het is in het belang van het resort om hun eigenaren en gasten tevreden houden, ze zullen daarom niet zomaar opeens hun plannen volledig veranderen. Daarnaast zullen ze ingediende plannen van architecten niet zomaar goedkeuren. Sterker nog, indien jij een eigen vakantiewoning op een resort wilt laten bouwen dan zal die altijd moeten voldoen aan de eisen en voorwaarden die het resort stelt.

Bouw je een eigen villa in een stad of een dorp dan kunnen de bouwplannen rondom jouw woning zomaar anders worden dan dat jij had gedacht.  Daarnaast heb je geen enkele controle over de hetgeen er naast of vòòr je gebouwd gaat worden.

Beheer en onderhoud van je vakantiehuis zijn geregeld

Het grote voordeel van een (vakantie)huis op een resort is dat het beheer en onderhoud voor jou worden geregeld. Dat wil zeggen dat je niet zelf op zoek hoeft naar een lokale partij die jouw tuin, zwembad, huis en omgeving beheert en onderhoudt.

Daarnaast kennen de meeste resorts een conciërge service die voor jou van alles kunnen organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doen van de eerste boodschappen voordat jij aankomt, het zwembad alvast verwarmen, de airco aandoen, nog even de laatste schoonmaak doen en een check of alle apparatuur nog werkt. 

Heel handig voor als jij aankomt na een dag reizen. Dan wil je toch niet bezig zijn met het doen van boodschappen of ontdekken dat je televisie het niet doet. 

Een vakantiehuis op een resort biedt een gevoel van veiligheid

Een andere belangrijke reden om een vakantiehuis op een resort te kopen, is dat mensen zich er veilig voelen. Tijdens jouw afwezigheid weet je dat er dagelijks beveiliging op het resort aanwezig is. Mensen kunnen niet zomaar een resort binnen rijden, vaak is er een zekere vorm van controle.

Mocht er wel iets gebeuren dan weet je dat er snel gehandeld kan worden. Wie let er op jouw villa in een stad of dorp als jij er niet bent?

Er is altijd activiteit en iets te doen

Het droombeeld van veel mensen is het hebben van een eigen vakantiehuis ergens aan de Spaanse Costa’s, in de buurt van het strand, restaurants en uitgaansgelegenheden. En zeg nou eerlijk, dat is toch ook heerlijk. Vraag jezelf wel af hoe vaak en in welke periodes je van plan bent om in je vakantiehuis te verblijven. Kom jij voornamelijk om te overwinteren of buiten het hoogseizoen, bedenk dan wel dat al die gezelligheid en drukte waar je van droomt in die periode wel eens een stuk minder kan zijn. 

We kennen ze allemaal wel die slaap dorpjes. Zomers is het er gezellig druk, in de herfst en de winter zijn alle luiken gesloten en veel shops en restaurants zijn dicht of minder lang open. Dat is vast niet het beeld waar jij op had gerekend.

Het voordeel van een resort is dat er altijd iets te doen is. Er zijn restaurants, een wellness en sauna, fitnessruimte, tennis- en padel banen en een golfbaan. Denk nu niet dat alle kopers op een golfresort ook golfen, want dat is beslist niet het geval. Ook de niet-golfers vinden het mooi om uit te kijken op de golfbaan, mensen te zien spelen en te genieten van het spelletje.

Dus al met al leeft een resort het hele jaar door. Naast de gasten zijn er het hele jaar door eigenaren die voor korte of langere tijd in hun huis zijn en er zijn zelfs mensen die hier vast wonen.

Denk je nu een vakantiehuis op een resort dat trekt mij ook wel? Bekijk dan eens de verschillende mogelijkheden die wij bieden.